Landelijke huisartsenactie, vrijdag 01 juli; staking!

Nieuws van huisartsenpraktijk Panacea, juni 2022

 

Afbeelding

 

Eerder in onze nieuwsbrief van eind december gaven wij al aan dat de drukte behoorlijk toegenomen is. Dit betreft zowel overdag in onze praktijk, als ook in de avonden, weekenden en nachten op de Spoedpost (Huisartsenpost) waar wij zelf ook de diensten vervullen.

Tevens hebben we te maken met een personeelstekort, waardoor u misschien ook al gemerkt heeft dat de huisarts (mw. de Graaff-Buijs) zelf met regelmaat aan de telefoon zit. Er wordt dan een andere arts ingehuurd om het spreekuur en de visites te kunnen doen. Op deze manier proberen we u toch zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

Wat kunt U doen?

 

  1. U kunt ons steunen met de landelijke actie.

    Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

 

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is te hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten waardoor de huisarts de zorg moet blijven verlenen.

We willen:

- meer tijd hebben voor onze patiënten;

- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

- betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;

- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

 

Op vrijdag[middag] 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk die dag gesloten. Voor spoedgevallen zijn we wel bereikbaar en kunt u contact opnemen met de praktijk.

 

Wilt u ons steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.


Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

  1. We zouden u willen vragen onderstaande brief te willen lezen over de Huisartsen Spoedpost. Voordat u deze belt in de avond, weekend of nacht graag eerst vaststellen of er sprake is van spoed. Dat kan door de informatie te lezen op de website www.thuisarts.nl of de app moet ik naar de dokter.

 

Beste patiënt, 

Hierbij doen wij een oproep aan u om buiten kantooruren alleen met de Huisartsen Spoedpost in Blaricum te bellen als uw vraag echt niet kan wachten tot de volgende werkdag.

Op dit moment is het erg druk bij de Huisartsen Spoedpost. Hierdoor loopt de wachttijd aan de telefoon enorm op. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om de telefonisch bereikbaarheid uit te breiden. Wel wil de Spoedpost goed bereikbaar blijven voor zorg aan iedere patiënt die dringend medische zorg nodig heeft. 

Wanneer belt u wel/niet de Huisartsen Spoedpost?

 U kunt daarnaast op de website van de Huisartsen Spoedpost (www.spoedpostblaricum.nl) op een snelle manier zelf bepalen of u contact moet opnemen met de Huisartsen Spoedpost (digitale zelftriage*), ook krijgt u daar adviezen. Bijvoorbeeld of u wel of niet moet bellen als uw kind koorts heeft.

We begrijpen dat het voor u belangrijk is om met uw medische vragen terecht te kunnen bij een huisarts. Toch vragen wij van u om de Huisartsen Spoedpost alleen te bellen voor spoedeisende huisartsenzorg. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat iedere patiënt die in de avond, nacht en het weekend direct medische hulp nodig heeft, die hulp op tijd krijgt.

Hartelijk dank,

 

Namens uw huisarts en alle medewerkers van de Huisartsen Spoedpost te Blaricum.

 

*Triage is het bepalen van de urgentie bij een hulpvraag. Triage heeft als doel dat wachttijden zo kort mogelijk blijven én dat een patiënt de juiste zorg op het juiste moment krijgt, bij de juiste hulpverlener.