Verplicht dragen van mondkapje binnen Casa Cura

Verzoek tot dragen mondkapje bij bezoek huisartsenpraktijk

 

De huidige beperkingen rondom de corona-maatregelen vinden wij net als veel mensen onprettig. Het corona-virus maakt helaas dat we keuzes moeten maken in hoe wij al onze patiënten op een veilige manier kunnen helpen. Onze besluiten zijn gebaseerd op adviezen vanuit de landelijke huisartsvereniging. Deze adviezen volgen wij al sinds enige tijd. Ze staan daarom ook los van de aanstaande plicht tot het dragen van een mondkapje.

 

Het dragen van een mondkapje hebben wij aan onze huisregels toegevoegd. Zodat wij onszelf (assistentes, praktijkondersteuners en huisartsen) en onze patiënten in de praktijk goed beschermen tegen het corona-virus. Een ander voordeel is dat we ook tegen andere verwekkers van verkoudheid, keelpijn en luchtwegklachten beschermd worden. We kunnen het ons in de praktijk niet veroorloven om personeel tijdelijk kwijt te zijn. Ofwel omdat zij vanwege luchtwegklachten eerst moeten wachten op een test-uitslag ofwel omdat ze in quarantaine moeten vanwege corona.

 

We begrijpen dat we door het verplicht stellen tot het dragen van een mondkapje veel vragen van al onze patiënten. Mede daarom laten we veel zorg doorgaan door middel van e-consulten, foto’s per mail en/of telefonische contacten. Op deze manier hoeven zo weinig mogelijk mensen op de praktijk langs te komen. En kunnen we al onze patiënten, met alle mogelijke vragen, van goede zorg blijven voorzien. We vragen u vriendelijk om uw begrip en uw medewerking.