Toestemming delen dossier met oa huisartsenspoedpost

Hilversum, 29 april 2024

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief vragen wij uw aandacht voor uw medisch dossier; voor het leveren van goede zorg is uitwisseling van uw medische gegevens van belang. Vaak merken wij dat patiënten ervan uitgaan dat men op de huisartsenpost automatisch in uw huisartsendossier kan kijken en dat de dienstapotheek precies weet welke medicatie andere apotheken hebben uitgegeven. Dit is echter niet het geval. In verband met het recht op privacy dient u eerst toestemming te geven voor het inzien van uw medische dossier via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het delen van uw medische gegevens mag alleen als het nodig is voor uw behandeling en alleen als u daar toestemming voor hebt gegeven.

In uw geval staat deze toestemming op NEE wat betekent dat uw gegevens niet worden gedeeld.

Mocht dit uw wens zijn, dan hoeft u niets te doen.

Wilt u wel dat uw informatie wordt gedeeld als het nodig is, geef dan mondeling toestemming  aan uw huisarts en/of apotheek, digitaal via https://www.volgjezorg.nl -> toestemming of door te antwoorden op deze mail. 

Op Volgjezorg kunt u ook volgen wat er met uw medische gegevens gebeurt. Welke soorten gegevens zijn er gedeeld? Door welke zorgaanbieder(s) zijn deze gegevens bekeken? En wanneer? Zo weet u altijd wat er met uw medische gegevens gebeurt.

Indien u nog vragen heeft, kijk op https://www.volgjezorg.nl of neem contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Huisartsenpraktijk Panacea

Marieke de Graaff-Buijs, huisarts